Startveckan, fibroser och gilla läget

24 mars, 2020

Det gick sådär att fylla i när det var testvecka. Så jag började på riktigt i söndags och ska göra mitt bästa för att få kryssa av det mesta. Jag har ju ändå gjort listan utefter hur jag skulle vilja leva och få med pusselbitar från alla områden som stärker och bygger upp.

Fibroser är slaggprodukter och vävnad som vuxit ihop och hårdnat i kroppen. Eftersom Rom inte byggdes på en dag så kan man räkna med att det finns slaggprodukter sen många år gömt i vävnaden. Slaggprodukter är bl.a. gamla celler, fett, tumörer, virus, bakterier och gifter, det som kroppen vill rensa ut.

Det som hör att fibroser bildas är att det finns olika slags stopp i kroppen, såsom:

  • Ärr, både operationsärr och dolda ärr.
  • Ihopsjunken hållning, skapar stopp i nacke, under bröstet och i sidan. Hud och vävnad kan växa ihop. Det gör också att organen i magen och bröstet för mindre plats både av mindre utrymme och vätskeansamling.
  • Stress gör att alla kroppsvätskor minskar, vilket gör att slaggprodukterna har mindre möjlighet att följa med flödet ut.
  • Inflammationer kan man ha lite överallt utan att man märker att det är just dem som är problemet, men det blir stopp och hämmar avgiftningen.

Jag har lite av allt detta, framförallt är det nog långvarig stress som skapat många av mina fibroser. Jag har haft som tjockare hud över hela kroppen, men även lite ansamlingar här och där. Det har gjort att jag alltid sett proportionerlig ut om än lite storväxt. För att komma till rätta med detta krävs tålamod och jag kan tänka mig att jag jobbar med isberg som smälter lite vartefter. Och byggs på ibland om jag belastar lymfsystemet på olika sätt, lymfsystemet producerar också 2-4 liter vätska varje dag så det gäller att hålla undan och göra egenvård regelbundet.

Jag vill ha ett flöde igång hela tiden, mjuka upp vävnaden och ha frisk och smidig hud. Det kommer ta sin lilla tid, men oj vad det kommer vara värt att ha lsgt lite extra tid varje dag på att få igång kroppen igen. Jämfört med för 1,5 år sedan så har jag redan blivit mjukare och lite piggare i kroppen.

Det som är bra att det går långsamt är att jag vill ju att alla organ ska hänga med i den här uppbyggnaden. Skulle jag släppa loss på allt slagg på en gång skulle det skapa mycket oreda ute i kroppen som t.ex. inflammationer, förkylning eller annat där just min kropp är svag. Framförallt levern som förmodligen också är överbelastad skulle inte hänga med.

Det har tagit många år att samla på mig detta så det kommer också ta flera år att rensa ut och skapa ett hållbart och hälsosamt liv.

Gilla läget – dagens status är som den är och jag kan bara göra det bästa av det jag har just nu. Acceptera det som varit och inte oroa mig framåt, det enda jag kan göra idag är att fokusera på det som är positivt och göra mitt bästa och det är gott nog. Det är därför jag bara gjort en vecka i taget på mitt upplägg, just för att jag bara ska träna på att fokusera på nuet.

Läs mer…

Lymfsystemet – kroppens avlopp

Lymfsystemet – kroppens avlopp

Hjärtat pumpar ut blodet med näring och vätska i kroppen och en del vätska går tillbaka via venerna medan en del går...

Älskade fötter

Älskade fötter

Jag har alltid haft lite fotfobi, främst för att jag alltid har varit lite plattfot och inte tyckt de var så fina. Med...

HLR och egenvård för hjärtat

HLR och egenvård för hjärtat

I fredags gick jag en HLR-kurs på vuxna som WellNetWork anordnade. Jag har tänkt att det gjorde jag ju inte för så...