Underbara örter

Förra torsdagen hade jag en kund som valt Detox de Lux, det är en behandling där jag varvar Regndroppsmassage med lymfmassage. Den rekommenderas om man provat lymfmassage några gånger och vet hur kroppen reagerar då den är väldigt kraftfull. Det doftar alldeles underbart efter en sån behandling och det sitter i resten av dagen. Regndroppsmassagen är en slags avslappnande utrensningsmassage främst för nervsystemet, där flera olika slags örter används som stärker immunförsvar och hälsa i kroppen. Självklart går det att bara göra regndroppsmassagen om man vill ge sig en lyxig stund.

För att ta del av örternas magiska egenskaper hemma så är det ju mysigt och trevligt att odla, köpa färska örter att ha i köksfönstret eller på köksbordet och ha på eller i mat, smoothie eller sallad.

Oregano – Antivirus, balanserar matsmältningen, stärker vitala delar av kroppen. Grundande och balanserande.
Timjan – Antivirus stöd, hjälper till vid mental och fysisk trötthet efter sjukdom. Bra vid hosta och bronkit. Ger energi vid stress och svaghet.
Basilika – Bra mot magproblem, dåligt minne, mental trötthet och avslappnande vid muskelkramp. Hjälp vid inflammation.
Mejram – Muskelavslappnande. Lugnar andningsvägarna, lindrar kramp och migrän. Ger energi vid stress och svaghet.
Rosmarin – ingår ej i regndroppsmassage men är bra att blanda i maten och ha som dekoration på maten. Örten kan återställa mental klarhet vid utmattning och främja leverns funktioner.

Perfekt att göra en jättesallad och förvara varje dags matlåda naturell i dessa glasbyttor, kryddat med färsk timjan och citronmeliss. Så häller man på olivolja, supersalt och peppar eller vad man vill ha precis när det ska ätas. Jag brukar ta den varma maten i en mindre matlåda då vi behöver mer grönsaker än annat att bygga upp kroppen med.

Läs mer…

Min väg är inte din väg…

Min väg är inte din väg…

... men kanske inspiration till din väg. Jag jobbar med att hjälpa människor stärka sitt immunförsvar och sin hälsa...

Det finaste du kan göra

Det finaste du kan göra

Att ta ansvar för din egen hälsa och vårda dig själv är det finaste du kan göra för både dig själv och...