Självinsikt och tålamod

13 mars, 2020

För att göra bra val för mig själv och hälsan så bör jag vara så ärlig jag kan mot mig själv och utgå från dagsläget. Det kommer gå upp och det kommer gå ner. Framförallt behövs en stor dos tålamod. Har kroppen under väldigt lång tid försökt tala om att den behöver omvårdnad och återhämtning men signalerna ignorerats eller för den delen kunskapen om hur jag gör för att ta hand om den saknats så behöver den också lång tid på sig för att rensa ut och bygga upp sig igen.

Hösten 2018 gick jag en utbildning till andningsinstruktör där det ingick en 28-dagars andningsträning och jag skulle fylla i en blankett hur jag tyckte mina andningsvanor var i olika situationer så jag kunde se hur mycket jag förbättrade under de här 28 dagarna. Jag gick inte all in men kände ändå skillnad och det var en häftig upplevelse. Efter ett halvår med lite andningsövningar då och då och lite förbättring i sakta mak så gick jag på massage i början av sommaren och ”blev utsatt” för en slags andningslossning över bröstet. Han tryckte upp och ner på bröstbenet medan han sa till mig att andas djupare och snabbare hela tiden… det gick sådär och han fick sig ett gott skratt när jag sa att jag var andningsinstruktör. Då insåg jag att jag hade trott lite för bra om mig själv och min andningsteknik då jag fyllt i blanketten på andningskursen.
Över sommaren blev jag ännu mer medveten och ökade andningsövningsdosen mer och mer. I september sprang jag för första gången på många år hela 3,7 km, innan hade jag varvat med gåsträckor för jag orkade inte springa hela tiden. Det jag gjorde annorlunda var att jag sänkte farten (den var i och för sig inte så snabb från början) så jag klarade av att andas med näsan hela vägen. Jag grejjade det! Så himla nöjd!

Andra självinsikten kom straxt innan jul 2019, jag började min utbildning till Lymfolog i början av maj och jag läste på om bl.a. lymfsystem, tarmar, lever och hur man tar hand om sitt immunförsvar och avgiftningssystem på ett naturligt och hälsosamt sätt. Tålamod är ett av nyckelorden, kroppen behöver tid på sig att vända skutan och bygga upp och rensa ut. Jag gick helt in för att lära mig och ta till mig massor, både läste på och lyssnade på föreläsningar. Jag har också lärt mig otroligt mycket genom att ha fått möjligheten att ta hand om många kunder. I november var det dags för tenta och jag frågade lite försiktigt min lärare vid ett tillfälle vad jag kan ha missat med mig själv, jag låg konstant på samma vikt. Hon svarade bara ”ja, det är märkligt…”
Ju mer jag tänkte på det så insåg jag att jag nog inte ens kommit upp i 80% rätt på alla olika plan som behövs för att stärka kroppens immunförsvar och avgiftningssystem, jag bara trodde det eftersom jag läst och funderat så mycket på det. Men jag motionerar knappt, äter för stora portioner och lite för lite grönsaker. Jag kommer nog inte ens upp i 50% rätt, men jag är i alla fall på rätt väg! Och jag har mycket mer energi och glädje i livet.

Min nyårsstart var att jag skulle komma igång och promenera 15-90 minuter varje dag. Det gick i två veckor sen kom livet emellan lite och jag har inte kommit igång igen utan bara lymfyogat och promenerat ibland.
För att göra en omstart och höja mig en nivå har jag nu gjort ett checklista på ett veckoschema med övningar, egenvård och matupplägg m.m. som jag nu första veckan ska fylla i och leva som vanligt för att få en klar bild på hur mycket eller lite jag egentligen gör. Sen ska jag ta en vecka i taget och göra lite bättre hela tiden. Sakta men säkert på rätt väg, bättringsvägen.

Läs mer…

Lymfsystemet – kroppens avlopp

Lymfsystemet – kroppens avlopp

Hjärtat pumpar ut blodet med näring och vätska i kroppen och en del vätska går tillbaka via venerna medan en del går...

HLR och egenvård för hjärtat

HLR och egenvård för hjärtat

I fredags gick jag en HLR-kurs på vuxna som WellNetWork anordnade. Jag har tänkt att det gjorde jag ju inte för så...