Lägesrapport 2

10 augusti, 2020

Hur ser det ut i dagsläget för att jag om ca 6 år ska klara av en Iron man 70,3?

Simma i öppet vatten: Jag har vid några tillfällen simmat lite längs med bojarna vid vår badplats. Jag provade även att crawla, svårt när håret inte är uppsatt och när man inte har en bana att följa. Här får jag nog hoppa näsandningen också, svårt att ta djupa inandningar med näsan när det skvätter och kanske kommer vågor också.

Cykling: Förra veckan familjecyklade vi nästan en mil och gjorde ett stopp och plockade lite blåbär i skogen. Det är det längsta jag cyklat på bra länge. Jag upplevde att det kändes mycket lättare än tidigare. Självklart med näsandning.

Återhämtning efter lufsturen

Löpning: Eftersom jag fastnat för kundaliniyoga lite grand, då man gör en övning i ca 3 minuter och sen vilar mellan varje så kroppen hinner rensa undan på en gång, så tänkte jag att jag skulle prova i löpningen/lufsningen med samma upplägg. För ett par veckor sedan så sprang jag en låt och gick en låt med näsandning i 5 km. Det kändes helt ok under hela vägen och lättare att springa hela tiden när jag skulle springa eftersom gå-låten skulle komma efter för återhämtning. Tidigare har jag sprungit så långt jag orkat och sen gått och sprungit om vartannat vilket kan bli väldigt hattigt.
Första rundan blev på ca 5 km och gick på 48:07 medeltempo var 9:18 min/km.
Bara sex dagar senare provade jag en ny runda men då mötte jag ett gäng kor så jag fick springa tillbaka så den rundan blev längre, nästan 6 km på 50:51, med ett medeltempo på 8:42 min/km.
Det var denna dagen som jag även cyklade på förmiddagen och plockade blåbär och även en av gångerna jag simmade lite, det måste ju betyda att jag provat på en mini, mini, mini, mini iron man!

Härlig sinnesrensning i meditationen

Kundaliniyoga: Jag fastnade för kundaliniyogan så det har jag gjort nästan en gång i veckan sedan i våras. Yoga överhuvudtaget är en fantastisk träningsform och finns i många olika varianter. Det ger styrka, smidighet, andningsträning och återhämtning bl.a., allt i ett! Verkligen något jag rekommenderar alla att prova.

Sedan jag det senaste året ökat dosen andningsövningar, börjat med lite lymfyoga och nu kundaliniyoga så känner jag mig otroligt mycket starkare inifrån och framförallt har jag fått starkare bål och mindre ont i ländryggen.

Övrigt: För ett par veckor sedan så tänkte jag rensa ut i tillskottslådan och hittade två sorters örtkapslar, väldigt bra produkter men det blev skaplig reaktion. Den ena är allmänt för hälsan och den andra är utrensande. Det var den verkligen! Och jag glömde dricka extra mycket vatten under de dagarna jag tog örtkapslarna så jag fick väldigt ont i huvudet och blev väldigt stel i nacken. Som tur var så gick det över efter att jag hinkat i mig vatten och drack extra supersalt under några dagar.

Utrensningen har fortsatt. Jag har både fått lymfmassage för några veckor sen och så förra veckan så fick jag en otroligt bra djupgående massagebehandling, det lossade på en del spänningar i nacke, bäcken och vader. Jag har även gjort en liten egenvårdsinsats och koppade själv runt axlar, nacke och ländrygg. Hej vad det kissas och dricks mycket nu! Men det blir bra känner jag.

Vår fina rosenrabatt ser ut som en liten gräddbakelse

Trädgårdsarbete finns det alltid. Vår rosenrabatt har blivit jättefin! Och vårt trädgårdsland är en liten djungel med för mycket ogräs… även fast mamma var här för en månad sen och hjälpte till lite.

Livet: För första gången på många många år börjar jag känna mig trygg i mig själv och jag kommer på mig själv med att bara sitta och le och njuta med ett inre lugn. Och även fast jag emellanåt kan brinna av i humöret så tycker jag själv att jag ”tål” mer nuförtiden. Det var en himla berg- och dalbana förut. Glad-ledsen-arg-glad-ilsk-fantastisk-bitter-harmonisk om vartannat.

Emellanåt kommer det dagar då jag inte vill göra någonting och energin är sparsam, de dagarna är färre nuförtiden och jag accepterar och gillar läget i väntan på energitillgång igen. Det vart lite för mycket här ett tag och då är det skönt att bara vara en hel dag, kolla serier och film och bara mysa med familjen oavsett om det är bra eller dåligt väder. Inga måsten, de flesta kan man välja själv.

Läs mer…

Min väg är inte din väg…

Min väg är inte din väg…

... men kanske inspiration till din väg. Jag jobbar med att hjälpa människor stärka sitt immunförsvar och sin hälsa...

Det finaste du kan göra

Det finaste du kan göra

Att ta ansvar för din egen hälsa och vårda dig själv är det finaste du kan göra för både dig själv och...