Det finaste du kan göra

Att ta ansvar för din egen hälsa och vårda dig själv är det finaste du kan göra för både dig själv och sjukvårdspersonalen nu och i framtiden.

Jag känner mig privilegierad att ha förstått vilka fantastiska funktioner och självläkningsprocesser kroppen och själen har om rätt naturliga och hälsosamma förutsättningar ges. Ju mer jag lär mig, desto mer förstår jag hur fantastisk, avancerad och klok kroppen och själen är och jag kommer lära mig mer och mer hela livet.

Funktionerna i kroppen är densamma på de allra flesta, men det vi matat systemet med under livets gång är oerhört olika. Det är det som gör att saker och ting inte är så självklara.

Saker som spelar in är bland annat:

 • Vad man har för andningsteknik och hållning
 • Vad man har för återhämtningsaktiviteter och egenvård
 • Personlighet
 • Om man har positivt eller negativt förhållningssätt
 • Hur man hanterar saker
 • Inre trygghet
 • Hur mycket, lite eller lagom man motionerar
 • Vad man varit med om för olyckor och sjukdomar
 • Vad man väljer att äta
 • Vad man har för sömnvanor
 • Vad man fyller livet med

Det finns cirka 7,8 miljarder olika kombinationer i världen, ingen är den andra lik. Du är unik.

Det finns ingen som borde vara mer specialist på dig och din kropp än du. Ingen läkare, ingen politiker, inte media, ingen forskare, inte heller någon som valt att jobba inom alternativ hälsa. Det finns många vägar som leder till Rom (god hälsa).

Oavsett vilken väg just du väljer eller hur du mår just idag, vilka symptom du har, så har du alltid makten att stärka ditt eget försvar naturligt, att ta hand om immunförsvar och avgiftning. . Viktigt även att du som väljer att stärka ditt försvar med läkemedel, t.ex. genom att ta ett vaccin för att ditt immunförsvar inte ska reagera så starkt nästa gång den möter samma eller liknande inkräktare, också tänker på att göra vad du själv kan. Tex ta hand om framförallt lymfsystem, lever och tarmar eftersom det är de som tar hand om restprodukter och belastningen av läkemedel. Stärker man inte detta system så sänks immunförsvaret efterhand.

Dagligen får jag träffa fantastiska människor, både kunder och kollegor, som imponerar och inspirerar mig ännu mer att fortsätta lära mig mer och hjälpa andra. Samtidigt som jag hela tiden lär mig mycket om mig själv i dessa möten.

Alla har inte möjlighet att göra många förändringar på en gång, de flesta kan faktiskt bara göra lite åt gången. Allt behöver inte vara självklart eller perfekt på en gång och alla erfarenheter lär dig mer och mer om dig själv och vad du behöver för att bli starkare, friskare och mer hållbar.

Övning ger färdighet – det gäller även inom området att ta hand om, vårda och stärka sig själv långsiktigt, precis som tex inom idrott och för att klara olika arbetsuppgifter.

Du som är nyfiken eller mer eller mindre slagit in på en väg som innebär en hälsosammare och naturligare livsstil, DU är fantastisk, det kan ingen ta ifrån dig. Även du som har symptom som inte är ”erkända” eller har haft långtidssymptom av annat och fått höra att ”det här får du leva med resten av livet”. Du har också möjlighet att tänka annorlunda, våga gå din egen väg och leta vårdalternativ utanför systemet. Det finns alltid goda möjligheter att lindra besvär och bli starkare och mer energifylld även om man inte kan bli av med riktigt alla symtom.

Med kärlek och förväntan att lyckas
Kram Nettan

Läs mer…

Lymfsystemet – kroppens avlopp

Lymfsystemet – kroppens avlopp

Hjärtat pumpar ut blodet med näring och vätska i kroppen och en del vätska går tillbaka via venerna medan en del går...

Älskade fötter

Älskade fötter

Jag har alltid haft lite fotfobi, främst för att jag alltid har varit lite plattfot och inte tyckt de var så fina. Med...

HLR och egenvård för hjärtat

HLR och egenvård för hjärtat

I fredags gick jag en HLR-kurs på vuxna som WellNetWork anordnade. Jag har tänkt att det gjorde jag ju inte för så...