Nettan Johansson

Nettan Johansson

Lymfolog och hälsoinspiratör

Jag kan lite om mycket och har specialiserat mig på vad våra kroppssystem behöver för att fungera. För mig är det självklart att det i förhållande till det som vi ska ta våra egna beslut, göra egna val och göra vårt bästa. Eftersom naturen är smartare än oss så behöver vi ha förståelse för att allt hänger ihop så jag är förespråkare för naturliga lösningar och förutsättningar.

Genom mina utbildningar och tidigare erfarenheter i livet, på arbetsplatser och föreningslivet, har jag samlat på mig många bra verktyg för att i min nuvarande yrkesroll kunna hjälpa människor till ett bättre välmående.

Mitt jobb är att stötta dig för att hitta din väg till en hållbar livsstil, på ditt sätt och med dina förutsättningar.

Pågående utbildningar:
Cert. Hälsocoach, Anna Hallén Utbildningar
Grundkurs i meridianer, Nordiskt Näringscenter

Utbildningar inom hälsa:
Ortobionomi, Team Hellberg – 2023
Grundkurs i 3D Zonterapi, Team Hellberg – 2022
Akupressur introduktion, Axelsons – 2020
Lymfolog, Anna Hallén Utbildningar – 2019
Lymfmassage Steg 2 med tejpning och koppning, Lymfsalongen – 2019
Regndroppsmassage – 2018
Instruktör Medveten Andning – 2018
Lymfmassage Steg 1, Axelsons – 2018
Idrotts- och Friskvårdsmassage, Bosöns IFHS – 2003
Idrottsledarlinjen, Bosöns IFHS – 2002-2004
Aerobicsinstruktör (ink. Anatomi och näringslära), The Academy – 2000

Jag är medlem i WellNetWork

Det är en ideell förening för hälsoföretag i sydöstra Sverige. Som medlem får du tillgång till ett nätverk av kollegor, inspirationskvällar, diskussionskvällar och morgon- eller lunchmöten emellanåt. Vi samverkar och hjälper varandra växa och arbetar för att alternativa behandlingsvägar ska synas och bli ett mer självklart komplement till traditionell sjukvård. Bli medlem

Är du nyfiken på alternativa behandlingar, föreläsningar och andra evenemang inom detta så hittar så besök gärna www.wellnetwork.se

Jag är medlem i Kroppsterapueternas yrkesförbund

Friskvårdens största branschorganisation som organiserar och certifierar yrkesutövare inom behandling, coachning, kost och träning.

Läs gärna mer om deras arbete för friskare medborgare och förebyggande behandlingar via

www.botavdraget.com

Jag är med på 7999.se

Guiden för alternativa behandlingar i Sverige.

Det finns så enormt mycket fina behandlingar och terapeuter som jobbar med att stötta systemet, jag hoppas ärför att denna sida växer och uppmärksammas hela tiden!

www.7999.se

Jag gör hellre 50-90% rätt i förhållande till det optimala av vad mitt system behöver än i förhållande till riktlinjer att hållas vid liv.

Mitt liv idag

Jag och min familj bor i Torhamn, en lugn och stilla kustby öster om Karlskrona som lever upp lite på sommaren. Utöver jobb och skola har vi fullt upp med att ta hand om hus, hem och oss själva. Vi tar det lite som det kommer och prioriterar gärna återhämtningsaktiviteter för att få en hälsosam balans mot tempot och måsten i dagens moderna samhälle.

Mitt tidigare liv

De 20 första åren i mitt liv bodde jag i Sollentuna, norr om Stockholm för att sedan bo på ett antal ställen runtom och i Stockholm samt en sväng i Göteborg mitt i runtflyttandet innan jag landade i Karlskrona. Vänner och bekanta har betytt mycket och varit en del av min fritid, den största delen har jag lagt på bowling. Jag hade en gång i tiden lite talang och enorm vilja att bli bäst under några år innan det blev för mycket och jag kraschade första gången. Sen fortsatte jag spela på en lugnare nivå tio år till, men har nu inte spelat sedan 2015.
Jag gick Samhällsprogammet med ekonomisk inriktning på gymnasiet och har även gått första 1,5 året på Socionomlinjen ca 10 år efter jag gick ut gymnasiet. I samband med det och en slags nysatsning i bowling så kraschade jag för andra gången. Jag insåg också att det inte var genom Socionomyrket jag ville hjälpa människor, så jag letade vidare.
Under åren mellan gymnasiet och tills jag hittade Lymfsystemet och startade Tobisakliniken så har jag bl.a. arbetat som servitris, arbetsledare, på kansli, inom kundcenter på olika sätt och ekonomiassistent.
I februari 2012 började min hälsoresa med naturliga lösningar i fokus genom att jag slutade röka för gott efter att ha rökt som tonåring, höll upp i 10 år för att sedan röka ca 6 år till. Jag mådde som allra sämst och kände mig som en våt urvriden trasa, samtidigt som jag kände mig otroligt målmedveten och bestämd. Det måste gå att läka sig naturligt även om det är ligger rejält arbete bakom och jag hade ingen aning om vad jag behövde göra eller hur den vägen skulle se ut.

Det har många gånger gått fort men fel under livets gång, jag har irrat omkring åt fel håll och framförallt prioriterade jag inte återhämtning innan jag kom in på den naturliga banan. Precis som alla människor har jag stött på många hinder, både egenskapade och sådant som jag haft svårt att påverka. Det finns ingen som inte har haft motgångar, men det finns olika sätt att hantera dem.

När jag insåg det, samtidigt som jag bestämde mig för att göra saker på mitt sätt, med de förutsättningar jag har just idag, var det som att något släppte. Livet kändes något lättare och jag kände mig mer levande. Fast jag i teorin vet hur jag ska leva perfekt med en hållbar livsstil, så är det inte alltid så enkelt och heller inget jag vill eller förespråkar. Det finns ofta djupt rotade vanor och föreställningar som inte kan förändras över en natt. Det är också en stress i sig, att försöka vara perfekt. Jag siktar på att göra så gott jag kan och vill göra saker som får mig att må bra och ger mig energi.

Var sak har sin tid. Det finns inte en mirakelväg, ett mirakelpiller, ett superbär eller en supermetod för att bli frisk och få en välmående kropp och en stark mental hälsa. Det behövs olika pusselbitar eller byggstenar för att skapa en stabil grund att stå på och det är svårt att jobba med allt på en gång.