Nettan Johansson

Nettan Johansson

Lymfolog, Lymfmassör och Instruktör i Medveten andning

Jag vill hjälpa dig att stärka ditt avgiftningssystem och immunförsvar, främst genom att träna andningsteknik och få fart på lymfsystemet. Under behandlingarna går vi även igenom hur lymfsystemet hänger ihop med lever, tarmar och njurar. Vi pratar även om hur du kan stärka kroppen och hjälpa flödet bl.a. genom att bli medveten om återhämtning, sömn, kost och motion. Alla delar behövs för att bygga en stabil grund och ett starkt försvar men var sak har sin tid. Tålamod.

På dina villkor utefter dina förutsättningar.

Vi har ett fantastiskt självläkningssystem om vi ger oss bra förutsättningar.

Genom mina tidigare erfarenheter i livet, på arbetsplatser och föreningslivet har jag samlat på mig många bra verktyg för att i min nuvarande yrkesroll kunna hjälpa människor.

Det har många gånger gått fort men fel, jag har irrat omkring åt fel håll och framförallt prioriterade jag inte återhämtning. Precis som alla människor har jag stött på många hinder, både egenskapade och sådant som jag haft svårt att påverka. Det finns ingen som inte har haft motgångar, men det finns olika sätt att hantera dem.

När jag insåg det, samtidigt som jag bestämde mig för att göra saker på mitt sätt, med de förutsättningar jag har just idag, var det som att något släppte. Livet kändes något lättare och jag kände mig mer levande. Fast jag i teorin vet hur jag ska leva perfekt med en hållbar livsstil, så är det inte alltid så enkelt och heller inget jag vill. Det finns ofta djupt rotade vanor och föreställningar som inte kan förändras över en natt. Det är också en stress i sig, att försöka vara perfekt. Jag siktar på att göra så gott jag kan och vill göra saker som får mig att må bra och ger mig energi.

Var sak har sin tid. Det finns inte en mirakelväg, ett mirakelpiller, ett superbär eller en supermetod för att bli frisk och få en välmående kropp och en stark mental hälsa. Vi behöver olika pusselbitar eller byggstenar för att skapa en stabil grund att stå på och det är svårt att jobba med allt på en gång.

Mitt jobb är att stötta dig för att hitta din väg till en hållbar livsstil, på ditt sätt och med dina förutsättningar.

Utbildningar inom hälsa:

Grundkurs i 3D Zonterapi, Team Hellberg – 2022
Akupressur introduktion, Axelsons – 2020
Lymfolog, Anna Hallén Utbildningar – 2019
Lymfmassage Steg 2 med tejpning och koppning, Lymfsalongen – 2019
Regndroppsmassage – 2018
Instruktör Medveten Andning – 2018
Lymfmassage Steg 1, Axelsons – 2018
Idrotts- och Friskvårdsmassage, Bosöns IFHS – 2003
Idrottsledarlinjen, Bosöns IFHS – 2002-2004
Aerobicsinstruktör (ink. Anatomi och näringslära), The Academy – 2000