Varför jag väljer naturlig hälsa – Mina egna erfarenheter och kunskaper

Jag har förmånen att jobba med att hjälpa de människor som vill och har möjlighet att stärka sig med naturlig hälsa. Fantastiska och vetenskapligt grundade utbildningar tillsammans med yrkeserfarenhet har gett mig möjlighet att varje dag se positiva förändringar hos mina kunder. Detta talar starkt för att det finns flera olika vägar till att bygga upp ett starkt immunförsvar.

Jag skulle också vara rätt självgod om jag skulle säga att min typ av behandlingar var de enda rätta för hela världens befolkning. Inom alternativa behandlingsvägar finns det massor av olika behandlingar som både kompletterar varandra och flätar in sig i varandra. Det ena utesluter inte det andra och en del behöver prova en sak i taget. Allt hänger ihop, t.ex. om du får lymfmassage kommer det i allra högsta grad att påverka nervsystemet, om du går på en behandling som främst utgår från att släppa på spänningar i nervsystemet så kommer det att påverka lymfsystemet. Alla måste inte prova alla behandlingar. Olika behandlingssätt tilltalar olika människor och kan behövas vid olika tidpunkter vid tillfrisknandet. Vid önskemål och behov kan den som vill även komplettera med traditionella sjukvårdsbehandlingar.

För mig är det viktigt, att om det inte är något akut så bör man få hjälp med att först och främst se över sin livsstil. Det är även viktigt att få hjälp med att söka efter naturliga hälsovägar framför mediciner och operationer. Skulle någon trots allt behöva medicin eller operation så finns det många bra behandlingsmetoder utanför den traditionella sjukvården. Precis som t.ex. i Norge tycker jag att alla möjligheter vara tillgängliga och att individen själv ska ha möjlighet att välja för- och eftervård som tilltalar. Naturligtvis ska det finansieras av skattemedel. Det skulle vara otroligt kostnadseffektivt och öka välbefinnandet och folkhälsan.

Mina egna erfarenheter

Under många år var jag långtidssjuk på grund av att mitt system blev överbelastat. Det var många orsaker till det, t.ex. på grund av rekommendationer och ”hjälp” av myndigheter och traditionell sjuk- och tandvård. Tidigare har jag själv också varit betydligt sämre på att avlasta mitt system och veta hur jag ska stärka mitt immunförsvar och hälsa.

Eftersom den traditionella sjukvården inte alltid räcker till, har jag sedan många år betalat mitt tillfrisknande själv genom alternativa behandlingar och att utbilda mig. Jag väljer också bättre kvalitet på den mat jag köper hem. Jag väljer mycket grönsaker, frukt och produkter utan tillsatser. Även socker och dolt socker väljer jag gärna bort. Något som jag också har börjat prioritera är att jobba mycket med min inre trygghet, mentala styrka och motionera och röra på mig utefter hur min kropp känns just idag. Tack vare dessa insatser har det blivit lättare för mig att njuta av nuet och allt gott livet har att erbjuda.

Sakta men säkert har jag blivit bättre och mitt absoluta långsiktiga mål är att jag ska vara en pigg och vital pensionär med livsglädje och jag vill undvika att hållas vid liv med mediciner. Jag jobbar hellre med hälsan naturligt och med tålamod. Jag vet att även om operationer och mediciner kan ge snabba lösningar på symptom så är de i slutänden en belastning för våra system.

Tror jag att jag genom att prioritera en hälsosammare och naturlig livsstil att jag aldrig kommer bli sjuk? Nej, verkligen inte! Självklart kommer jag att bli det. Genom att fokusera på att stärka mitt immunförsvar naturligt och på att undvika livsstilssjukdomar, tror jag mitt system kommer att ge mig bästa möjliga support.

Virus och bakterier har alltid funnits och kommer alltid finnas. För mig är det bra att försöka stärka immunförsvaret naturligt så den klarar deras angreppsförsök. Samtidigt ger jag också möjligheter till mitt system att klara av andra typer av svårigheter så bra som möjligt. Kroppen är fantastisk om den ges goda förutsättningar.

Jag har förhoppning om att det i framtiden inte ska vara en lyxfråga att få hjälp genom alternativa behandlingar och hälsosammare mat. Bättre förutsättningar att prioritera avlastning för systemet och en sundare livsstil borde vara en självklarhet som alla har en ekonomisk möjlighet till.

Det kan vara väldigt lång väg tillbaka till välmående och livsglädje när systemet väl brister av överbelastning, så jag ser mycket stora vinster med att agera förebyggande.

Stärk immunförsvaret naturligt

 • Goda andningsvanor för att syresätta och smörja hela kroppen och knoppen, underlätta för att skapa inre lugn och hjälpa kroppens funktioner. Andas med diafragman och genom näsan. Bli medveten om hur du andas under dagens olika aktiviteter.
 • Goda sovvanor, gärna mellan ca 21-05. Tejpa munnen för att veta, att du även den sovande tredjedelen av dygnet också andas genom näsan.
 • Motion och rörelse efter den egna kroppens förutsättningar. För hård träning kan i många fall bli en belastning och ingen rörelse alls stagnerar kroppen.
 • Det behövs balans mellan aktivitet och återhämtning. Är vi ständigt aktiva så kan det bli en belastning för systemet, hur roliga aktiviteter vi än har. Balansera t.ex. med dagliga andningsövningar, promenader eller meditationer.
 • Frisk luft dagligen. Vi är inte gjorda för att vara inomhus hela tiden.
 • Inre trygghet, självkänsla och positivt tänkande.
 • Bearbeta trauman och känslomässiga blockeringar.
 • Kost och näring som ger kroppen fina byggstenar. Så att den så lite som möjligt behöver hantera för utrensning och avgiftning.
 • Naturliga kroppsvårds- och hushållsprodukter.
 • Återfukta kroppen med vatten, grönsaker och andningsövningar.
 • Våga vara här och nu och njut av livet på ditt sätt.

Ha som målsättning att till slut göra 80-90% bra vanor som stärker din hälsa. Din kropp kommer rätt fort att bli gladare och friskare när den känner sig omhändertagen. Du är värdefull och förtjänar det bästa.

Läs mer…

Lymfsystemet – kroppens avlopp

Lymfsystemet – kroppens avlopp

Hjärtat pumpar ut blodet med näring och vätska i kroppen och en del vätska går tillbaka via venerna medan en del går...

Älskade fötter

Älskade fötter

Jag har alltid haft lite fotfobi, främst för att jag alltid har varit lite plattfot och inte tyckt de var så fina. Med...

HLR och egenvård för hjärtat

HLR och egenvård för hjärtat

I fredags gick jag en HLR-kurs på vuxna som WellNetWork anordnade. Jag har tänkt att det gjorde jag ju inte för så...