Välkommen till Tobisakliniken

– din hälsa på dina villkor

God hälsa börjar med bra andningsförmåga och fungerande lymfflöde. På Tobisakliniken är siktet inställt på hur du bäst kan hjälpa dig att hitta din väg tillbaka till energi och rörelse via medveten andning och hur du hjälper lymfsystemet sätta fart.

Här erbjuds även annan massage om du är ute efter en stunds avkoppling eller återhämtning.

 

Boka din behandling idag!

ERBJUDANDE!

Boka minst 6 behandlingar inom en 12-veckorsperiod och få 10% rabatt oavsett behandling.

Längre ner här på förstasidan kan du läsa mer om de olika behandlingarna.

Här kan du läsa mer om förslag på olika behandlingsvägar.

Namnet Tobisakliniken är insprirerad av en fantastisk plats i Karlskronas skärgård där man kan kan glömma allt annat och bara supa in naturen och samla kraft.

 

Om Nettan Johansson

Jag är uppvuxen i Sollentuna norr om Stockholm dit jag även hade hittat tillbaka innan jag mötte kärleken och flyttade ner till vackra Torhamn, där vi hittat och pysslar om vårt drömhus tillsammans med vår lilla busunge. Jag har en bakgrund som elitbowlare på hög nivå och fick även möjlighet att tack vare det läsa på Bosöns Idrottsfolkhögskola.

Med en bakgrund inom elitidrott, både bra och lite mindre bra arbetsplatser samt egna och bekantas erfarenheter av ohälsa har jag börjat förstå vikten att ta hand om sig själv med kost, näring, sömn och motion. Länge har jag funderat på vad inom hälsa jag skulle vilja fördjupa mig i och på vilket sätt jag ska kunna hjälpa andra människor. I augusti 2018 vågade jag ta steget att använda min utbildning som Idrotts- och Friskvårdsmassör och faktiskt arbeta som massör till att börja med, jag ångrar det verkligen inte!

Sagt av kunder

”Vilken härlig inlevelse, du har magiska händer!”

”Jag har aldrig direkt tyckt om massage, men det här var jätteskönt. Du har verkligen hjälpt mig komma över tröskeln.”

”Otroligt att det blir en liten förbättring varje gång och att det är på nya ställen, så skönt att kunna gå lite lättare i trapporna igen.”

”Sedan dagen efter jag var hos dig är jag heeeeelt lugn inombords. Inget hjärta i halsgropen eller fjärilar, stora som fiskmåsar, i magen. Det var över två år sedan sist, så jag vill bara hylla dig!”

Bryggaregårdens Hälsoteam

Tobisakliniken är en del av Bryggaregårdens Hälsoteam där vi är flera stycken med olika inriktningar inom hälsa som samarbetar och kan hjälpa dig hitta bästa vägen på din hälsoresa. Läs mer på www.bryggaregardenshalsoteam.se 
och boka in dig på våra event och gruppträningar på bryggaregardenshalsoteam.bokadirekt.se.

IR-bastu och andullationsbädd

Boka en stund i IR-bastun eller i andualltionsbädden. Det främjar hälsan då det stöttar avgiftningssystemet och stärker immunförsvaret och är ett utmärkt komplement mellan behandlingarna.

Boka en gratis genomgång.
Tanken är att du kan komma förbi och ta hand om dig även om jag är upptagen med behandlingar.

Det finns även klippkort till förmånligt pris så du kan komma och ta hand om dig mer regelbundet.

Sagt av kunder som kommer regelbundet:

– Detta har verkligen räddat mig och minskat smärtan i kroppen!

– Underbart för både mental och fysisk återhämtning. Samtidigt får jag fräschare och friskare hy!

 

Hitta andra runt om i landet!

Lymfologer

Vi är utbildade i hur vi kan stärka immunförsvaret och avgiftningssystemet naturligt. Hur lymfsystemet, lever, tarmar och njurar hänger ihop och hur viktigt det är att leva och respektera återhämtning.

Lymfmassörer

Där kan du även välja olika kategorier och se vilka som har: IR-bastu, Stödstrumpor, är andningsinstruktörer, är hästmassörer, har föreläsningar och egenvårdskurser, är Sunrideråterförsäljare eller använder Deep Oscillation.

Andullationsbädd

Ett fantastiskt komplement för att stärka hälsan. Använd bädden i 15 eller 30  minuter, den har 20 olika program och skakar på olika sätt och har även IR-värme. Detta sätter bl.a. igång både blodcirkulation och lymfflödet, förbättrar energin i cellerna samt sätter igång avslappningsmekanismen.

Behandlingar

 

Lymfyoga

Denna yogaform är framtagen av den erfarna yogainstruktören Lise Benberg vars intresse för lymfsystemet började brinna för några år sedan. Det viktigaste är inte hur länge eller hur många positioner du gör utan att det blir av, varje dag! Eller som hon själv brukar säga EGDD – Every God Damn Day!

Gruppträning
30 minuter – Det här är ett kom-igång-pass för dig som är stel och trött i kroppen, inte känner dig redo för längre pass eller har fullt upp i livet men behöver en stunds återhämtning.

Privatlektion
30 minuter – För dig som vill jobba för dig själv och har mer individuell coachning.

Hälsokonsultation

60 minuter – Vi går igenom din bakgrund, livssituation och vad du kan tänkas göra för att hjälpa lymfsystem, anding, lever och tarm. Inom ett par dagar får du en handlingsplan som är skräddarsydd för dig.

30 minuter – Om du behöver en kort coachning på bättringsvägen.

28 dagars andningsträning

Att andas är livsviktigt och att ha bra andningsteknik är grundläggande för att återfå och bibehålla en god hälsa. Därför erbjuds dessa olika aktiviteter för att du ska hitta din väg till bättre andningsförståelse och andningsförbättring.

28-dagars andningsträning – Tre hälsokonsultationer med 7-stegsprogram, Sleep tape, Relaxator och boken Medveten andning. På andra träffen går vi även igenom Lymfyoga som du kan göra hemma varje dag.

Lymfmassage

Lymfsystemet är en viktig del av immunförsvaret därför är det viktigt att hjälpa kroppen att hålla ett bra flöde så att slaggprodukter kan rensas bort. Här på Tobisakliniken ges de bästa möjligheterna för att hjälpa dig ta hand om det.

  • Lymfmassage – 90, 105, 120 eller 150 minuter
  • Information och tips för att göra egenvård hemma mellan behandlingarna
  • Behandlingen görs på IR-madrass för att få bättre effekt
  • Lymfkoppning och lymftejpning används vid behov
  • Mätning och försäljning av kompressionsstrumpbyxor
Regndroppsmassage

60 minuter med välgörande oljor som tränger hela vägen ut i kroppen för att rensa, laga och bygga upp på cellnivå.

Under behandlingen används 9 olika eteriska oljor, dessa oljor har olika egenskaper och befrämjar bl.a. följande: 
Valor – Balanserar energin i kroppen. 
Oregano – Antivirus, balanserar matsmältningen, stärker vitala delar av kroppen. Grundande och balanserande.
Timjan – Antivirus stöd, hjälper till vid mental och fysisk trötthet efter sjukdom. Bra vid hosta och bronkit. Ger energi vid stress och svaghet.
Basilika – Bra mot magproblem, dåligt minne, mental trötthet och avslappnande vid muskelkramp. Hjälp vid inflammation. 
Cypress – Förbättrar cirkulationen, öppnar andningsvägarna, hjälper till vid svullna leder, åderbrock, celluliter. Lindrar kramp. Stärkande och lugnande.
Vintergröna – Antiflammatorisk och smärtstillande. Bra för både ben, muskler och ledbesvär. Kan hjälpa vid ledgångsreumatism, reumatism samt tinnitus. Höjer, öppnar och ökar medvetande i känselsinnet.
Mejram – Muskelavslappnande. Lugnar andningsvägarna, lindrar kramp och migrän. Ger energi vid stress och svaghet.
Pepparmint – Antimikrobisk. Höjer och öppnar känselsinnet. Bra för nerver, kan hjälpa mot feber, illamående, huvudvärk och muskelvärk. Stimulerar cirkulationen, medvetandet och hjälper minnet.
Aromaseiz – Avslappnande och lugnande. Lindrar spända, ömma, trötta och värkande muskler som resultat från sportskador trötthet och stress.  

Detox de Lux

150 härliga minuter där regndroppsmassage och lymfmassage vävts samman till en enda lång och välgörande behandling

Friskvårds- och Idrottsmassage

Massagen varvas med mjuka strykningar, tryck och massage både efter vad du själv föredrar och vad jag tycker passar på olika ställen. Den är uppfräschande och uppmjukande av musklerna.

30 minuter – Rygg- och nackmassage

45 minuter – Överkropp

60 minuter – Skön återhämtning för hela kroppen

75 minuter – Helkroppsmassage med extra tid på de delar där du upplever besvär

Vi jobbar med ekologiska och rena produkter så långt det är möjligt

Vi presenterar det vi tycker är ett optimalt upplägg för dig, sen jobbar vi tillsammans fram en behandlingsplan som är utformat efter dina förutsättningar och möjligheter

 

Jag är medlem i Kroppsterapueternas yrkesförbund

Friskvårdens största branschorganisation som organiserar och certifierar yrkesutövare inom behandling, coachning, kost och träning. 

Läs gärna mer om deras arbete för friskare medborgare och förebyggande behandlingar via www.botavdraget.com

Jag är även medlem i WellNetWork

Det är en ideell förening för hälsoföretag i sydöstra Sverige. Som medlem får du tillgång till ett nätverk av kollegor, inspirationskvällar, diskussionskvällar och morgon- eller lunchmöten emellanåt. Vi samverkar och hjälper varandra växa och arbetar för att alternativa behandlingsvägar ska synas och bli ett mer självklart komplement till traditionell sjukvård. Bli medlem

Är du nyfiken på alternativa behandlingar, föreläsningar och andra evenemang inom detta så hittar så besök gärna www.wellnetwork.se

 

Du får gärna kontakta oss om du har några frågor eller funderingar. 

Integritetspolicy