Varför lymfbehandling?

Det är en skonsam och skön behandling. Jag tycker att det är det bästa sättet – att utgå från lymfsystem och andning för att få igång avgiftningssystemet och stärka immunförsvaret och den allmänna hälsan naturligt. Du lär känna din kropp och sinne på ett nytt sätt och vi jobbar MED systemet så att alla delar hänger med.

 • Minskar svullnad och smärta
 • Mjukar upp hud och vävnad och håller igång olika flöden i kroppen
 • Hjälper kroppen att bättre ta sig igenom förkylningar och lindrar olika symptom
 • Om du tränar mycket behöver lymfflödet hjälp
 • Om du sitter stilla mycket behöver du få fart på systemet
 • Om du lever på ett sätt med olika inslag som belastar systemet mer än avlastar så behöver lymfflödet extra hjälp
 • I samband med operation, skada eller för att ta hand om gamla ärr
 • Det är ett skonsamt och effektivt behandlingssätt som hjälper kroppen att få igång sina självläkningsfunktioner

För mig är det självklart att lymfbehandling är en del av en sund, hälsosam och hållbar livsstil.

Kroppen producerar dagligen avfall och ca 2-4 liter lymfvätska. Lägg även till att dagens moderna sätt att leva belastar mer än avlastar våra system vilket gör att vi hela tiden samlar på oss och lagrar slaggprodukter i vävnaden.

Att ta hand om dig och avlasta ditt systemet får ta tid, det finns ingen snabb väg. Var ödmjuk inför att det förmodligen tagit väldigt många år att skapa symptomen du har idag och att din kropp och alla organ behöver tid för att rensa ut och bygga upp. Det viktigaste är att du börjar vara snäll mot dig själv och provar dig fram med goda levnadsvanor för att hitta det som passar dig.

Det är svårt att säga hur lång tid det kan ta att komma i form och ha en skapligt symptomfri tillvaro. Alla är unika, har olika förutsättningar, bakgrund och personlighet.

Ju bättre förutsättningar du skapar, desto snabbare ger det resultat. Tänk om du som otränad förväntar dig att bli så vältränad att du ska kunna delta och vara med att kriga i toppen på en tävling inom en eller ett par månader – det är inte helt realistiskt. Det är inte heller realistiskt att du ska förbättra en joggingtur på 5 km eller 1 mil genom att jogga en gång i månaden.

Var snäll mot dig själv, lägg förväntningar och insatsen på samma ribba. Behöver du ta små steg eller är du redo och har möjlighet att göra en större insats på en gång?

Oavsett vad du har för förutsättningar och vad du väljer så vill jag hjälpa dig med:

 • Andning
 • Lymfsystem
 • Lever, njurar och tarmar
 • Sömn
 • Motion och återhämtning
 • Självkänsla – hantera livet – njuta av nuet och göra det bästa av det du har idag
 • Kost – rätt byggstenar för att hjälpa Lymfsystem, Lever, Njurar och Tarmar

Naturligt och enkelt för en hållbar framtid

Jag rekommenderar:
Börja med lymfmassage 3 gånger inom en månad för att kicka igång systemet.

Fortsättningsvis:
1 gång/vecka – var 3:e vecka = djupgående behandlingsupplägg
Var 4:e – 8:e vecka = underhåll/lättare behandlingsupplägg

Vi tar saker i din takt och pratar om saker som du är redo att ta till dig, om hur kroppen fungerar och hur du kan göra i din vardag för att hjälpa kroppen bli starkare.
Min förhoppning är att du inspireras att ta bättre och bättre hand om dig så att det kan gå allt längre mellan behandlingarna vartefter.

Kom gärna lite oftare i början för att få fart på systemet och få hjälp att lösa upp blockeringar.

Jag har äran att ha flera kunder som under en längre tid kommit ca varannn vecka och fått se vad fantastisk kroppen är när den får hjälp med självläkning och utrensning.

 

Ta hänsyn till:
 • Förutsättningar – Ekonomi, tid, din hälsa
 • Förväntningar – Ditt mål, vad vill du ha ut av detta?
 • Andra insatser för ditt välmående – Egenvård och eget hälsoarbete,  andra behandlingar

Kundrecensioner

Jag känner att min kropp har bättre genomströmning. Och en punkt fylld av gammal ilska fick lämna kroppen. Det hjälpte hela min högra axel. Tack Anette för en så härlig stund och bra behandling.

Kundrecensioner

Den var väldigt bra. Nettan förklarade så bra hur man kan göra själv för att hjälpa lymfsystemet.

Kundrecensioner

Fantastisk skönt och lyxigt med Nettans lymfmassage. En gång var fjortonde dag hjälper mig som har lymfödem.

Kundrecensioner

Nettan lyssnar alltid in vad man behöver och låter en vara den man är. Allt i min takt. Är glad att jag har hittat lymfmassage!

Kundrecensioner

Alltid lika nöjd när jag går därifrån. Nettan är riktigt duktig. Med fasta handalag löser hon upp knutar och man riktigt känner hur lymfflödet får sig en skjuts (om man nu kan känna det).

Kundrecensioner

Proffsig,trygg,pedagogisk och serviceminded! 5 av ⭐️Tack Nettan

Imponerande förändringar

Det finns inga snabba lösningar för den som vill skapa sig ett sunt och hållbart levnadssätt. Det är heller inte bara en aktivitet, behandling, produkt eller piller som är lösningen. Boven till symptomen är heller inte det som utlöste besvären utan många olika belastningar under lång tid som samlats på hög tills systemet inte orkar hålla emot längre.

Det ”normala” sättet vi lever idag belastar mer än avlastar.

Däremot går det fortare ju fler bra saker du gör för att ta hand om dig. Men ha inte för bråttom, du vill att det ska vara hållbart. Lär känna dig själv och gör förbättringar i din takt, på ditt sätt, så att hela du hänger med.

Nedan följer stora förändringar som jag känt på kunder mellan två nära behandlingar eller på kunder som kommer varannan vecka under en längre tid och samtidigt själv jobbar med förändringar:

Socker

En äldre kund slog vad med sin son om att göra uppehåll med socker. Det gjorde märkbar skillnad i vävnad och flöde på bara några veckor.

Promenader med andning genom näsan och med diafragma/mage

Att gå från enbart hundpromenader (som bara i sig är otroligt läkande om man stannar upp i nuet och njuter av naturen samtidigt) till att även lägga till 2×45 minuter promenader per dag gjorde en enorm skillnad både just då och fortsättningsvis även om just det mönstret bara höll i sig några månader. Personen kom upp i en annan energinivå och hittade även andra positiva vägar för återhämtning och läkning.

En veckas yogaretreat

En vecka med bara yoga, meditation, andningsövningar och hälsosam kost kan verkligen göra snabba och positiva förändringar i kroppen.

På resa är det lätt att koppla bort allt annat runtikring och fokusera på återhämtning och läkning så det gäller att ta med sig hållbara och lagom upplägg för en bra lägsta nivå när livet och vardagen kommer in i bilden igen.

Var det så här enkelt

En kund som provat ”allt”, sökt hjälp på flera håll och hade stor fokus på viktminskning och lite låg dos tålamod gjorde kunden även förändringar i sin vardag i samband med regelbundna lymfbehandlingar under längre tid. De viktigaste förändringarna för denna person är 100% bort med gluten och socker, jobba på att vara självsnäll och en egen ihopsatt 5-minutersyoga varje morgon.

Det var underbart att från att i början höra henne undra hur lång tid det skulle ta (vilket är omöjligt att säga, alla är olika belastningar och har olika mycket möjlighet och förutsättningar) till att efter några månader höra ”Var det verkligen så här lätt?!?”

Bearbetning, förlåtelse och att känna att du har din plats i livet

Jag har både på mig själv och kunder märkt stor skillnad fysiskt vid själavård som t.ex. acceptans och förlåtelse av olika händelser eller hur vi hanterar nuet och när vi känner oss behövda och i huvudsak gör något som betyder mycket för oss.