Rum för återhämtning

15 minuter – 100 kr
Andullationsbädd 15 minuter eller kort yogapass

30 minuter – 150 kr
Andullationsbädd 15 minuter och kort yogapass eller
Andullationsbädd 30 minuter.

60 minuter – 200 kr
Andullationsbädd 15 minuter och/eller lite längre yogapass
Andullationsbädd 30 minuter och/eller kort yogapass
Dela gärna tiden med en vän för återhämtning och reflektion tillsammans!

120 minuter – 250 kr
Andullationsbädd 15 minuter och/eller långt yogapass
Andullationsbädd 30 minuter och/eller lite längre yogapass
Dela gärna tiden med en vän för återhämtning och reflektion tillsammans!

 

Månadskort 595 kr
Boka rummet så många gånger du vill under en månad. Kortet är personligt men du kan ta med en vän för gemensam återhämtning och reflektion om du bokar 60 eller 120 minuter.

 

Ta gärna en kopp te och slappna av och låt stunden sjunka in efteråt.

För att vi ska må bra behöver vi en balans av aktivitet och återhämtning. Idag har de flesta av oss redan från ung ålder mycket aktivitet från morgon till kväll, vilket gör de små oaserna för återhämtning så mycket viktigare. Det behöver vi kompensera med att planera in återhämtningsaktiviteter.
För en välmående och hållbar livsstil så bör vi ha lika delar återhämtning som aktivitet. Då vi sover ca åtta timmar per dygn så behöver vi även få in fyra timmar återhämtningsaktiviteter under dagen.
Det kan t.ex. vara andningsövningar, promenader, meditation, yoga, cykelturer eller att bara sitta i naturen och njuta av allt vackert.

Här i Lyckeåborg, endast 7 minuter med bil från E22 finns ett rum för återhämtning med en härlig utsikt över Lyckebyån. Sväng gärna förbi och landa en stund. Gör ett kort eller långt yogapass för att sen ligga en stund på andullationsbädden. Avsluta med en kopp te och njut av utsikten eller bläddra i böckerna som finns för inspiration. Låt yoga och behandling sjunka in innan du tar dig tillbaka till din vardag igen.

Yoga

Yoga är en fantastisk och skonsam träning- och återhämtningsform. Det finns många olika yogaformer från mer kraftfullare och styrkeinriktade, till exempel hatha, vinyasa, hotyoga och ashtanga, till de som fokuserar på återhämtning och uppbyggnad, till exempel restorative yoga, yinyoga, lymfyoga och kundaliniyoga.

Yoga är mindfulness, där man är närvarande i nuet och utgår från sin dagsform medan man gör övningarna. I idrotten pushar man ofta individen till att förbättra en tid eller sin muskelstyrka.

Alla yogaformer:

 • Förbättrar allmän hälsa: lindrar stress, stödjer goda hälsovanor, förbättrar mental hälsa, sömn och balans
 • Lindrar smärta och förbättrar funktion i rygg och nacke
 • Lindrar klimakteriesymptom
 • Hanterar ångest eller depressiva symtom
 • Stärker kroppen och sinnet
 • Släpper blockeringar, förbättrar hållningen och skapar flöden
 • Arbetar i samklang med andningen

I rummet för återhämtning finns det yogamatta, kuddar, pläd och informationsmaterial och pass från de olika yogaformerna som jag tycker passar lymfsystemet, såsom Boken ”Vila dig i form” med Yinyoga av Magdalena Mecweld, ett häfte för Kundaliniyoga och ett blad med Lymfyoga och Ögonyoga.

Gör ett pass som utefter hur du mår och känner dig just idag och som du vill – lyssna in din kropp!

Yinyoga
Passar alla människor och kroppar. Den är dock särskilt effektiv för stela och orörliga personer. Den har visat sig hjälpa ryggvärk, knä och/eller nackproblem och framför allt en stressad och snabb livsstil med mycket prestation. Denna yoga öppnar sakta upp stela höfter, baksidor av ben och vader som blir smidigare och mer elastiska. Yinyogan fyller hela dig med färsk, ny energi och lugnar ditt sinne.

Genom att ligga i de olika positionerna i 2–5 minuter (eller längre) så får det musklerna att slappna av, djupa spänningar släpps och det parasympatiska (”lugn- och rosystemet”) sätts igång.

Kundaliniyoga
Kundaliniyoga är ett enhetligt och holistiskt system som ger energi, självkännedom och hälsa. I passen varvas övningarna, som kan vara både dynamiska eller statliga, med vila så att alla delar hela tiden hänger med och får direkt återhämtning. Man jobbar med styrka, kondition, stretch och nervsystem. Eftersom passen börjar med att tona in och avslutas med att tona ut (man sjunger), samt att man efter den långa vilan gör en meditation så får man även med det andliga och får träning på att koppla ihop huvud och kropp, vilket stärker förmågan att känna in och vara närvarande i sig själv. I denna yogaform arbetar man med många olika slags andningar vilket tränar och stärker hela andningsapparaten.

Lymfyoga
En dynamisk yoga med ställningar som mjukar upp lymfstationerna, får igång flödet och ger energi.

Ögonyoga
Sämre syn som kommer med åldern kan lindras genom att göra övningar för ögonen. De senaste 30 åren har vi skapat ett informationssamhälle och överbelastar dem så de behöver både träning och avslappning precis som resten av kroppen. De är ihopkopplade med levern så överansträngda ögon bidrar till att den överbelastas.

Andullationsbädden

Regelbunden användning hjälper kroppen bl.a. att sätta igång cirkulationerna, sätta igång avslappningsmekanismerna och öka energin i cellerna. För bättre resultat rekommenderas regelbunden behandling.

 • Minskar svullnad, spänningar och smärta
 • En kort och effektiv behandling som också ger fantastisk återhämtning och avslappning
 • Lindrar vid artros/artrit, fibromyalgi, ryggbesvär/stelhet och sömnstörningar
 • Perfekt för dig som har svårt med beröring men ändå vill ha en slags massage för att stärka immunförsvaret

Jag blir piggare i kroppen och klarare i knoppen av att använda den ett par gånger i veckan.

Andullationsbädd används av ca 1800 läkare runtom i Tyskland.
Det finns flera olika 2-veckorsprogram för olika symptom. Exempelvis för fibromyalgi, artros, diskbråck, artrit, blodcirkulation/lymfflöde, ryggbesvär, avslappning, reumatism, stress och sömnstörningar.

Andulleringsbädden får inte användas om:
– Du är gravid eller ammar
– Har inre blödningar
– Har kraftig inflammation
– Har elektriska implantat
– Har sensibilitetsrubbningar
– Har trombossjukdom (anlag för blodproppar)